Att förlåta


Hej! Här kommer ett långt inlägg! Tema avundsjuka (för min serie) Att vara avundsjuk är inte alls bra. Man kan förlora vänner eller kärleken. Det leder inget alls bra. Det bästa sättet är att inte vara det. Men de är inte så lätt.

Josefs bröder var avundsjuka på honom. efter flera år så träffade bröderna på honom igen , de var rädda över att Josef var arga på dem. Men det var inte Josef. Han förlät sina bröder. Gud räddade hela deras familj från svält. Det kan ni läsa från första moseboken 37 till 50 från gamla testamentet, ur bibeln.

IMG_31598201510826

Våra vänner löste deras gräl, genom att förlåta varandra. De var nära att förlåta en vän, på grund av att dem bråkade med varandra. (mina seriefigurer Bibelgänget)

Varför ska man förlåta varandra? Om man inte gör det, så blir det svårt att vara vänner. Gud gillar inte när vi gör fel. Synd tycker inte han om. Men han älskar oss. Det är skillnaden. Synd och Gud hör inte ihop. Det är som tar en en vacker äng med miljö-förstöring.. Det låter inte så vackert. 😦 :/

lord

Om man inte förlåter så blir det svårt att får vänner.. Men ibland så kanske man inte kan vara vänner igen, fast man förlåter varandra. Då är det bästa sättet att lämna och gå vidare. Gud vill inte att vi ska vara ledsna och våra sår ska rivas upp. Herren ska hjälpa dej att hitta nya vänner, så du kommer att trivas med. Han kommer att läka dina sår i ditt hjärta.

Så förlåt, så blir du förlåten. Älta inte det som har varit, utan gå vidare. Så förlåt till herren, så glömmer han allt. Han förlåter dej. Han tog allas synd på sitt kors. Så du ska bli fri och förlåten.

Kom ihåg, att Gud förlåter dina synder, när du gör fel! Gud, är vår kärleksfulla fader. Han älskar dej så mycket ❤

Ha en fin dag alla!
kram från Ellen

Annonser

8 reaktioner på ”Att förlåta

  1. Älskar berättelsen om Josef, hela berättelsen är ju som om Jesus.

    sv: Jasså, hade inte hört att det ska vara sju års fred, alltså hade alltid hört att vedermödan kommer pågå i sju år och att kristna kommer bli förföljda under den perioden för att dem inte kommer ta emot odjurets märke. Hmm. Jag skulle vilja förstå mer om dem sista tiderna.

  2. sv: Dem som tackar ja till mat tror jag inte är falska utan dem behöver verkligen hjälp 🙂 men sen så finns det dem som endast vill ha pengar och tackar nej till mat eftersom dem kanske ändå får mat i slutet av dagen av någon annan. Så man kan ju prova ge dem mat och dricka 🙂 tackar dem ja är det ju bara bra.

Söta ord från dej!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s